Gastronomi ve mutfak kültürü alanları, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de giderek profesyonelleşmektedir. Gastronomi, artık salt bir meslekten öte bir “sanat dalı” olarak kabul edilmektedir. Yeme ve içme uzmanları, insanlara sadece güzel tatlar değil, aynı zamanda güzel zaman ve keyifli bir yemek deneyimi de sunmaktadır.
Gastronomi, sadece iyi yemek pişirmek anlamında kullanılan bir terim değil. Bir ürünün tarladan sofraya gelene kadar geçen tüm aşamaları, gastronominin ilgi alanına giriyor. Bunun yanında yiyecek içeceğin servisi, kalitesi, yemek yenilen mekânın ve personellerin özellikleri gibi konularla da doğrudan ilişkilendirilen gastronomi, en basit anlatımla yemeğin sadece beslenmek ve doymak olarak algılanmadığı, aynı zamanda zevk almak için tüketildiği bir sistem.
Hatta yemekte kullanılan temel gıdaların hangi coğrafyada, ne aşamalardan geçerek üretildiği, yapılacak yemeğin tarihi ve kültürü de gastronomi açısından öne çıkarılması gereken konulardan.
Gastro Art ile seçtiğiniz dalda sertifikalı bir gastronom olabilmenin yanında; Hobisel faaliyetlerde bulunarak sevdiklerinizle keyifli anlar geçirebilirsiniz.