Yaş Aralığı

18- 40 yaş

Eğitim Süresi

8 ay (1020 saat)
4 ay eğitim, 4 ay staj

Eğitim Ücreti

17.500,00 ₺

Eğitim Dönemleri

Yaş Aralığı

18- 40 yaş

Eğitim Süresi

8 ay (1020 saat)
4 ay eğitim, 4 ay staj

Eğitim Ücreti

17.500,00 ₺

Eğitim Dönemleri

Profesyonel temel pasta ve ekmekçilik eğitimimiz; sonucunda MEB onaylı temel pasta ve ekmekçilik eğitimi sertifikası verilen en geniş kapsamlı pastacılık eğitimimizdir. Bu eğitimde besinler, pişirme teknikleri ve profesyonel mutfakta karşılaşacağımız teknikler öğretilmektedir. Mutfağımızda profesyonel araç-gereçler ve malzemeler kullanılarak yapılan eğitimimiz sonucunda, iş hayatına adaptasyon daha kolay olmaktadır.

Profesyonel aşçılık eğitimi programımız, geleceğin şeflerini yetiştirmek adına profesyonel kişilerce hazırlanmış olup; gelişen ve geliştiren aşçılar yetiştirme amaçlı olarak tasarlanmıştır. Programımız MEB standartlarına uygundur.

Profesyonel temel pasta ve ekmekçilik eğitimimiz sonucunda eğitimini tamamlayan öğrenciler MEB temel pasta ve ekmekçilik eğitimi sınavına katılırlar. Sınavı geçenler MEB onaylı temel pasta ve ekmekçilik eğitimi belgesi almaya hak kazanırlar. Bu belgenin haricinde; GastroArt temel pasta ve ekmekçilik eğitimi belgesi, Hijyen belgesi, HACCP eğitimi belgesi İş Sağlığı ve Güvenliği belgesi de verilmektedir.

Ders Konuları

Teorik Eğitimler

  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Donuk Tatlılar
  • Şeker Hamuruna Giriş
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme

Pratik Eğitimler

  • Yumurtalar
  • Tuzlu Kurabiyeler
  • Tatlı Kurabiyeler
  • Kekler
  • Türk Tatlıları
  • Pandispanya ve Sponge’lar
  • Klasik Pasta Yapım Teknikleri
  • Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
  • Modern Pasta Yapım Teknikleri
  • Kızartma Hamurları
  • Merengler
  • Macaron
  • Tartlar ve Pie’lar
  • Laminalı (Katmanlı) Hamurların Üretim ve İşleme Teknikleri
  • Cupcake ve Muffin’ler
  • Temel Ekmek Hamurları
  • Mayalı Hamurlar
  • Custard’lar (Yumurta bazlı kremalar)
  • Çikolataya Giriş
  • Donuk Tatlılar
  • Şeker Hamuruna Giriş
  • Soslar ve Kremalar
  • Dekor Bisküvilerine Giriş
  • Tabak Tatlıları