Yaş Aralığı

18-40 Yaş

Eğitim Süresi

toplam 8 ay (1020 saat)
4 ay eğitim, 4 ay staj

Eğitim Ücreti

17.500,00 ₺

Eğitim Dönemleri

Yaş Aralığı

18-40 Yaş

Eğitim Süresi

toplam 8 ay (1020 saat)
4 ay eğitim, 4 ay staj

Eğitim Ücreti

17.500,00 ₺

Eğitim Dönemleri

Profesyonel Temel Aşçılık eğitimi programımız; sonucunda MEB onaylı temel aşçılık eğitimi sertifikası verilen en geniş kapsamlı aşçılık eğitimimizdir. Bu eğitimde besinler, doğrama teknikleri, pişirme teknikleri ve profesyonel mutfakta karşılaşacağımız teknikler öğretilmektedir. Mutfağımızda profesyonel araç-gereçler ve malzemeler kullanılarak yapılan eğitimimiz sonucunda, iş hayatına adaptasyon daha kolay olmaktadır.

Profesyonel aşçılık eğitimi programımız, geleceğin şeflerini yetiştirmek adına profesyonel kişilerce hazırlanmış olup; gelişen ve geliştiren aşçılar yetiştirme amaçlı olarak tasarlanmıştır. Programımız MEB standartlarına uygundur.

Profesyonel aşçılık eğitimimiz sonucunda eğitimini tamamlayan öğrenciler MEB temel aşçılık eğitimi sınavına katılırlar. Sınavı geçenler MEB onaylı temel aşçılık eğitimi belgesi almaya hak kazanırlar. Bu belgenin haricinde; GastroArt temel aşçılık eğitimi belgesi, Hijyen belgesi, HACCP eğitimi belgesi İş Sağlığı ve Güvenliği belgesi de verilmektedir.

Ders Konuları

  • Mutfağa Giriş Oryantasyon Eğitimi
  • Satın Alma ve Maliyet Eğitimi
  • İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Bilgilendirme Eğitimi Sertifikası
  • ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Bilgilendirme Eğitimi Sertifikası
  • Hijyen Eğitimi Sertifikası
  • Profesyonel Mutfak Tasarım Eğitimi
  • Besin Güvenliği ve Beslenme Şekilleri Eğitimi
  • Servis ve Sunum Eğitimi
  • Menü Planlama Eğitimi
  • Teorik Eğitimler
  • Mutfak Ekipmanlarını Tanıma
  • Bıçak Kullanımı ve Temel Kesim Teknikleri
  • Aromalı Sular
  • Temel Çorbalar ve Bağlayıcılar
  • Kırmızı Et İşleme
  • Kümes Hayvanları İşleme
  • Deniz Ürünleri İşleme
  • Pişirme Teknikleri
  • Kahvaltı Ürünleri
  • Salatalar – Kanepeler
  • Sandwich Türleri, Burger ve Pizza Yapımı
  • Türk Mutfağı Zeytinyağlıları ve Meze Çeşitleri
  • Dünya Mutfakları Örneklemeleri
  • Türk Mutfağı
  • Yöresel Mutfaklar
  • Creative Mutfak Örneklemeleri
  • Osmanlı Saray Mutfağı
  • Temel Pastacılık ve Ekmekçilik Dersleri
  • Tabak Dizayn ve Sunumları