Gastronomi Sanatı

Gastronomi Sanatı

Gastronomi ve mutfak kültürü alanları, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de giderek profesyonelleşmektedir. Gastronomi, artık salt bir meslekten öte bir “sanat dalı” olarak kabul edilmektedir. Yeme ve içme uzmanları, insanlara sadece güzel tatlar…

Devamı
Dünya Mutfakları

Dünya Mutfakları

Fransız Mutfağı : Sahip olduğu besin çeşidinden pişirme tekniğine kadar her şeyiyle dünyanın en zengin mutfaklarındandır. Ülke mutfağı; et, sebze ve hamur işine dayanır. Balık da çok tüketilen besinler arasında yer almaya…

Devamı
Yöresel Ot Festivali

Yöresel Ot Festivali

Samsun’un yöresel otlarını ve ot yemeklerini tanıtmak amacıyla Gastro Art Ana Sponsorluğunda; Samsun Büyükşehir Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Samsun Turizmciler Derneği ve Samsun Turizm Alt Yapı Birliği ile birlikte bu yıl…

Devamı
Yaz Aylarının Vazgeçilmezi

Yaz Aylarının Vazgeçilmezi

Sağlıklı ve dengeli menülerin olmazsa olmazı salatalardır. Sizde ” salata yapmayı bilen” bir kültürün halkalarına katılarak nefis salatalar ile sofralarınızı süsleyebilirisniz. Çağlar boyu yardımcı yemekler kategorisinde yer alan, sofraları süsleyen salatalar günümüzde…

Devamı