Sağlıklı ve dengeli menülerin olmazsa olmazı salatalardır. Sizde ” salata yapmayı bilen” bir kültürün halkalarına katılarak nefis salatalar ile sofralarınızı süsleyebilirisniz.
Çağlar boyu yardımcı yemekler kategorisinde yer alan, sofraları süsleyen salatalar günümüzde beslenme alışkanlıklarının değişimine bağlı olarak ana yemekler arasında da yer alıyor. ABD’de yapılan bir araştırmaya göre lezzet trendlerinin başında salatalar geliyor.
Salatalara tad katan tabiki soslarıdır. Faydalı yağlar kullanmaya dikkat edilmeli, fakat miktarı dozunda tutmak gerekmektedir.
Limon, sirke, balsamico, yoğurt salata çeşitlerine göre kullanılabilir. Çeşitli baharatlar da ayrıca salatanıza tad katar, yalnız tuzu sağlık açısından az kullanmaya dikkat etmenizi öneririz. Kimi salatalara elma ve ceviz de egzotik bir tad verir. Gastro Art Mutfak Akademisinde kendinize en uygun salataları keşfedebilirsiniz.
Sağlığımız ve formumuz için özellikle et yemeklerinin yanında bolca salata tüketmemiz önemlidir. Ayrıca akşam öğünlerinde sadece hafif salatalar tercih edildiğinde, hem kolayca kilo verilir, hem de sağlıklı beslenmiş olunur.
Salatalar zengin vitamin ve mineral kaynaklarıdır.
Salatalar zengin antioksidan kaynaklarıdır.
Salatalar fitobesin-işlevsel besinlerin en zengin kaynaklarıdır.
Sebze ve meyvelere rengini veren fitobesinlerin çeşitli renklerdeki seçeneklerini kolayca tüketilmesine katkıda bulunur.
Salatalar posadan zengindirler.
Salatalar kilo yönetimine yardımcı olur.