Fransız Mutfağı :
Sahip olduğu besin çeşidinden pişirme tekniğine kadar her şeyiyle dünyanın en zengin mutfaklarındandır. Ülke mutfağı; et, sebze ve hamur işine dayanır. Balık da çok tüketilen besinler arasında yer almaya başlamıştır.
Fransızlar sabah, öğle, akşam olmak üzere üç öğün yemek yerler. Peynir ve şarap çeşitleri dünyaca ünlü ve oldukça lezzetlidir. Şarabı ayrıyeten et pişirirken de kullanırlar.
Sufle, Creme Caramel, Macaron gibi lezzetleriyle tatlı açısından da ön plana çıkmaktadır.
Son dönemlerde ülkemizde de tüketilmeye başlanan Kruvasan, Fransız mutfağına aittir.
İtalyan Mutfağı :
Dünyanın en sevilen mutfaklarından biridir. Yemeği, ihtiyaçtan daha çok diğer kişilerle sohbet etme ve vakit geçirme amaçlı bir zaman olarak görürler.
İtalyan mutfağı denince gözümüzde direkt olarak muhteşem lezzetteki pizzaları ve soslu makarnaları canlanır. Ülkede yüzlerce makarna ve sos çeşidi bulunmaktadır.
Yemeklerinin hemen hepsinde zeytinyağı kullanırlar. Kıyı bölgelerinde deniz ürünleri çok tüketilmektedir. Risotto adı verilen pirinç pilavı oldukça popülerdir. Ayrıca tiramisu da bu ülkeye ait bir tatlıdır.
Peynir, şarap ve kahve çeşitleri İtalyan mutfağında oldukça önemli bir yere sahiptir.
Çin Mutfağı :
Çin mutfağı için; dünyanın yemek ve teknik açısından en zengin mutfağı diyebiliriz.
Pirinç, sebze, hamur işleri, Pekin ördeği, tavuk yemekleri ve deniz ürünleri ülke mutfağının büyük bir kısmını oluşturur. Soya fasulyesi, yemeklerde çok kullanılan malzemelerdendir. Baharatlar ve tatlı/ekşi soslar bir yemeğin olmazsa olmazıdır. Deniz ürünlerinden karidese yemeklerde çok yer verilir.
Yemek sofralarında tuz gibi baharatlar ve soslar bulunmaz. Çünkü yemeğe özgü bütün sos ayarlarını servis etmeden önce yaparlar ve bu şekilde tüketilmesini isterler.
Yemek yerken çatal bıçak yerine yemek çubuklarını kullanırlar.
Yunan Mutfağı :
Yunan mutfağı Balkan ve Akdeniz mutfaklarının zenginliğini bünyesinde barındırmaktadır. Yunan mutfağının en belirgin özelliği zeytinyağlılardır. Bunun yanı sıra mezelerin de hatırı sayılır bir yeri vardır. Yahni, yunan salatası, enginar ve tüm deniz ürünleri Yunan mutfağında tadılması gereken başlıca lezzetlerdir.